19.10.2015

Nadomestni prevozi med Slovenijo (Mariborom) in Avstrijo (Špiljami) ter med Slovenijo in Hrvaško

Obvestilo 19. oktober ob 19.30

 

Po navodilu državnih organov, v zvezi z migracijo pribežnikov, je prekinjen potniški promet z vlaki tudi med Mariborom in Špiljami/Leibnizom, predvidoma do torka 20. oktobra do 12. ure. Na tej relaciji (v obe smeri) potekajo nadomestni avtobusni prevozi.

Še vedno potekajo nadomestni prevozi tudi med Slovenijo in Hrvaško, kot je bilo sporočeno v spodnjem obvestilu.

 

Obvestilo 19. oktober ob 11.20:

 

 

 

 

Železniški potniški promet s Hrvaško je po navodilu državnih organov ustavljen do nadaljnjega. Proti Hrvaški je organiziran nadomestni avtobusni prevoz. Vsi drugi vlaki po Sloveniji vozijo neovirano. 

Hrvaška (Hrvaške železnice) od danes zagotavlja nadomestni avtobusni prevoz za mednarodne vlake iz Zagreba do Brežic:  

Odhodi vlakov iz Zagreba proti Brežicam za katere je organiziran nadomestni avtobusni prevoz:

  • ob 6:50, vlak 212,
  • ob 7:25, vlak  158,
  • ob 12:35, vlak 210 in
  • ob 18:37, vlak 414.

Slovenske železnice organizirajo nadomestni avtobusni prevoz od Ilirske  Bistrice do Reke ter obratno in iz Podgorja do Buzeta ter nazaj. Od postaje Dobova do hrvaškega železniškega omrežja, od Rogatca do Djurmanca in od Središča do Čakovca je organiziran nadomestni prevoz le v eni smeri. Do preklica bo za mednarodne potnike v smeri Zagreba organiziran nadomestni prevoz iz Brežic.

Vsem potnikom se opravičujemo in zahvaljujemo za razumevanje. Aktualno stanje lahko spremljate na spletni strani Slovenskih železnic. Za potniške informacije je na voljo tudi tel. št. 01 29 13 332.  

 

 

Nazaj na vse novice