28.02.2017

Na evropsko dvoransko prvenstvo v atletiki je z vlakom v Beograd odpotoval del slovenske odprave

Športno sezono na Slovenskih železnicah smo danes pričeli z odpravo slovenskih atletov v Beograd. Prihajajoče Evropsko dvoransko prvenstvo v Beogradu namreč obeležuje tudi pričetek sodelovanja z novim sponzorirancem Slovenskih železnic, Atletsko zvezo Slovenije. Del odprave v sestavi Luka Janežič, Anita Horvat, Rok Predanič in Khalid Nasif je danes zato v Beograd odpotoval z vlakom, na pot pa so jih pospremili Miha Butara, pomočnik generalnega direktorja Slovenskih železnic, Boštjan Koren, direktor SŽ-Potniški promet, in njegov pomočnik Miloš Rovšnik, Roman Dobnikar, predsednik AZS ter Dejan Dokl, direktor AZS.

Tokratno potovanje slovenskih atletov z vlakom je začetek dolgoročnega sodelovanja med Slovenskimi železnicami in Atletsko zvezo Slovenije in pomeni prizadevanja obeh partnerjev za odgovoren odnos do okolja ter trajnostno rabo energije. 

Roman Dobnikar, predsednik zveze, je ob pozdravu dejal, da se veseli sodelovanja s Slovenskimi železnicami in da pričakuje, da jim bomo s prevozi stali ob strani, kjer koli bo to možno, še posebej pa po Sloveniji. S strani Slovenskih železnic je zbrane pozdravil Boštjan Koren, ki je izrazil veselje, da so se številnim športnikom, ki že potujejo z vlaki, za to odločili tudi atleti. »Sodelujemo že kar nekaj športnimi zvezami, ki so si za svoja potovanja na mednarodne nastope izbrale vlak, in posebej sem vesel, ker so se za to odločili tudi na atletski zvezi. Zakaj sem posebej vesel? Ker sem se nekoč na Olimpiji tudi sam ukvarjal atletiko, tekom na 800 metrov. Upam, da bo vlak kot udobna izbira za potovanje na neki način tudi pripomogel dobrim rezultatom naših atletinj inc atletov na EP Beogradu,« je povedal Koren.

Ker bo tekmovanje v Beogradu eno osrednjih letošnjih atletskih dogodkov, kjer imajo naši atleti možnosti za zelo vidne uvrstitve, je Atletska zveza Slovenije v sodelovanju s Slovenskimi železnicami pripravila nagradno igro, s katero omogoča ogled dela prvenstva štirim navijačem. Z navijači bosta v Beogradu s strani aktualnih in nekdanjih atletov tudi Žan Rudolf in Jolanda Čeplak, ena najuspešnejših slovenskih predstavnic na evropskih dvoranskih prvenstvih doslej. Jolanda je Sloveniji na evropskih dvoranskih prvenstvih pritekla dve medalji, od tega leta 2002 zlato medaljo na 800 metrov ter bronasto pred desetimi leti v Birminghamu (800 m, 2007).

Jolanda Čeplak skupaj z navijači na pot s Slovenskimi železnicami potuje v petek, o svoji tokratni vlogi pa je povedala: "Zelo sem vesela, da na evropsko dvoransko prvenstvo tokrat potujem v vlogi spremstva navijačev, datum mojega odhoda, tretji marec 2017, tudi sovpada s 15. obletnico mojega doseženega svetovnega dvoranskega rekorda, ki sem ga na Dunaju odtekla ravno na dvoranskem evropskem prvenstvu. Lepo bo prvenstvo spoznati tudi po navijaški plati. Na Beograd me tudi sicer vežejo lepi atletski spomini, dvakrat sem tekmovala še za reprezentanco Jugoslavije in tudi takrat smo v Beograd potovali z vlakom, kar bo lepo ponovno doživetje. Vmes je tudi v Srbiji atletika zelo napredovala, kar dokazujejo z mnogimi uspešnimi srbskimi tekmovalci ter nenazadnje z dvorano, v kateri bo potekalo Evropsko dvoransko prvenstvo. Tudi naši atleti pa lahko na prvenstvu posežejo v sam vrh, česar se še posebej veselim."

Slovenske železnice smo ponosne na začetek novega sodelovanja z vrhunskimi predstavniki kraljice športov. Našim atletom in atletinjam zato želimo odlične rezultate na prvenstvu, pot v Beograd in nazaj pa naj bo udobna in sproščujoča. 

 

 

Nazaj na vse novice