11.06.2009

Gledališki vlak Orient Express prihaja v Slovenijo

Slovenske železnice vabijo v sodelovanju s Slovenskim narodnim gledališčem Nova Gorica na ogled predstav na železniški tovorni postaji Ljubljana Moste, v petek, 19., in soboto, 20. junija, ob 21.30, ter na železniški postaji v Novi Gorici v nedeljo, 21., v torek, 23., in v sredo, 24. junija, prav tako ob 21.30.


undefined


Orient-Express je projekt Evropske gledališke konvencije (European Theatre Convention – ETC), v kateri sodelujoča gledališča uprizorijo eno izmed svojih predstav na vlaku. V projekt so se s svojimi deli tako med drugimi vključili tudi avtorji Matei Visniec (Romunija), Tena Štivičić (Hrvaška), Soeren Voima (Nemčija) in Hristo Bojčev. Vsako sodelujoče gledališče uprizori predstavo v svoji matični deželi in nato še na zaključni prireditvi v Stuttgartu. Turška predstava je vezni člen poti in se tako uprizori na vsakem postanku.

Predstave so na posebej prirejenem železniškem vagonu.
Vstopnice so brezplačne. Število vstopnic je omejeno.

Rezervacija vstopnic

  • predstave v Ljubljani: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. in tel. 05 335 22 47 do vključno 18. junija.
  • predstave v Novi Gorici: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. in tel. 05 335 22 47 vsak delavnik med 10. in 12. ter 15. in 17. uro.

V primeru slabega vremena predstave odpadejo.
Predstave so podnaslovljene s slovenskimi podnapisi.

Več o programu in gledaliških predstavah (.pdf, 2 Mb)

Lokaciji prizorišč

  • železniška postaja Ljubljana Moste, Kajuhova ulica 51, Ljubljana (dostop z Letališke ceste)
  • železniška postaja Nova Gorica, Kolodvorska pot 8, Nova Gorica

Zanimiva povezava

Blog o festivalu Orient ExpressNazaj na vse novice