Na 54. Festival Borštnikovo srečanje

V Slovenskem narodnem gledališču Maribor ter na številnih drugih lokacijah v mestu se bo med 14. in 27. oktobrom 2019, ponovno odvijal zgoščen praznik uprizoritvene umetnosti, vrhunec nacionalne gledališke sezone - 54. Festival Borštnikovo srečanje.
Dramske, vizualne, multimedijske, glasbene, plesne, lutkovne predstave in preformansi v festivalskem programu so presežki pretekle sezone. Osrednji slovenski gledališki festival v tekmovalnem programu ponuja 12 najboljših gledaliških predstav po izboru nacionalnega selektorja, spremljevalni program jih z dodatnimi 28 raznovrstnimi odrskimi dogodki privlačno obogati. Med slednjimi so vrhunske predstave iz tujine, tudi take za mlado občinstvo. Pogovori, okrogle mize, posveti, koncerti, film in razstave bodo zaokrožili slikovito festivalsko platformo.

Več o programu 54. Festivala Broštnikovo srečanje najdete na Borstnikovo.si.

Na festival se lahko zapeljete z vlakom, vozni red to prijazno omogočavlak.

Ob predložitvi dokazila o nakupu vstopnice za katerokoli predstavo festivala lahko na dan predstave uveljavite 30 % popusta za nakup vozovnice. 

23. oktober 2019, dan slovenskih gledaliških ustvarjalcev, bo prav poseben – na festival se boste iz Ljubljane lahko peljali z Gorazdovim vlakom. Vlak IC14 pelje iz Ljubljane ob 8.00, iz Maribora pa se vrača EC159 ob 19.45 s prihodom v Ljubljano ob 21.57.

Poleg festivalskega presenečenja vam poklanjamo ugodnosti:

SKUPINE ‒ 6 in več potnikov, ki potujejo skupaj, ima 30 % popusta,
DRUŽINE ‒ vozovnice za odrasle so 40 % cenejše, otroci do 12. leta z vsaj 3-člansko družino potujejo brezplačno,
OTROCI 6‒12 let – 50 % popusta na redno ceno vozovnice,
MLADI 12‒25 let – 30 % popusta,
SENIORJI – 50 % popusta za upokojence in starejše od 60 let,
TURIST VIKEND – 30 % popusta za povratna potovanja ob sobotah, nedeljah in praznikih.

Vse podrobnejše informacije najdete:

- na spletni strani www.slo-zeleznice.si,
- v Infocentrih Koper, Ljubljana, Celje in Maribor,
- po telefonu 080 8111 in
- po elektronski pošti Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate..