Z vlakom na 30. Festival Liffe

Od 13. do 24. novembra 2019 bo Liffe že tridesetič Ljubljano za dvanajst dni spremenil v prestolnico filma. Prikazal bo več kot sto filmov, ki jih bodo spremljali pogovori s festivalskimi gosti in filmskimi ustvarjalci ter okrogle mize in delavnice. Več o programu na - liffe

Nekako tako samoumevno, kot vsakemu poletju sledi jesen, se sredi drugega tedna novembra začne ena največjih kulturnih prireditev v državi. Naj gre za njen časovni in vsebinski obseg ali število obiskovalcev. Ljubljanski mednarodni filmski festival je za filmoljubce – nekateri si zanj vzamejo celo dopust – postal je del rutine, je že pred časom zapisala novinarka Dela Ženja Leiler.

Največji slovenski mednarodni filmski festival je primerljiv z večjimi tovrstnimi v Evropi in v Ljubljano pripelje izbrane dosežke svetovne kinematografije in nagrajence najvidnejših festivalov (Cannes, Rotterdam, Berlin, Amsterdam, Dunaj...).

Tudi za to je Liffe preprosto treba obiskati?

Filmska prizorišča ne bodo le v Ljubljani ( Cankarjev dom, Kinodvor, Kino Bežigrad, Kino Komuna in Slovenska kinoteka), ampak bo festival gostoval tudi v Novem mestu v Anton Podbevšek Teatru.  

Na filmske predstave se zapeljite z vlakom,  preprosto, ugodno in brezskrbno. Vozni red vlakov najdete na - slo-zeleznice.

Izrabite lahko številne popuste, ki so na voljo za prevoze z vlakom:

• Turist vikend 30 - odstotni popust za povratna potovanja ob sobotah, nedeljah in praznikih;
• IZLETka: vozovnica za 15 evrov za neomejena potovanja v obdobju 5 dni: ob sobotah, nedeljah in praznikih;
• s SŽ kartico ugodnosti – DRUŽINE: vozovnica vas bo stala 40 odstotkov ceneje,  otroci do 12. leta pa potujejo v spremstvu odraslega brezplačno;
• otroci od 6 do 12 let – 50 odstotkov popusta na redno ceno vozovnice;
• s SŽ kartico ugodnosti – MLADI lahko uveljavljate 30 odstotkov popusta;
• skupine več kot 6 potnikov – 30 odstotkov popusta;
• upokojenci in starejši od 60 let s SŽ kartico ugodnosti – SENIORJI: 50 odstotkov popusta za potovanja ob sobotah in nedeljah in praznikih ter 30 odstotkov v ostalih dnevih.

Več o vseh popustih najdete na - popusti in ugodnosti.

Več informacij o voznih redih Slovenskih železnic dobite še:

v Infocentrih Koper, Ljubljana, Celje in Maribor,
na potniških blagajnah,
na brezplačnem telefonu 080 81 11,
po elektronski pošti Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.