Z vlakom na Pikin festival

V Velenju bo med 10. in 15. septembrom največji otroški festival - 30. Pikin festival. Festival, ki bo največja prireditev za otroke in družino v Sloveniji, obiskovalcem ponuja plejado uprizoritvenih dogodkov in koncertov, ustvarjalnih in raziskovalnih kotičkov, razstav ter številne aktivnosti na področju naravoslovja, tehnike, športa in umetnosti. Dobrodelnost je prav tako Pikina vrlina, za katero je festival v preteklih letih že uspešno navduševal otroke. Pikin letošnji moto je - Pika se po mestu potika, častna pokroviteljica festivala pa je ilustratorka in Pikina dolgoletna prijateljica Jelka Reichman.  Več na povezavi - Pikinfestival.

V Velenje se zapeljite z vlakom, preprosto in ugodno - vozni red vlakov najdete na - Velenje. 

Popusti za potovanje z vlakom:

• IZLETka: vozovnica za 15 evrov za neomejena potovanja v obdobju 5 dni: ob sobotah, nedeljah in praznikih;
• s SŽ kartico ugodnosti – DRUŽINE: vozovnica vas bo stala 40 odstotkov ceneje,  otroci do 12. leta pa potujejo v spremstvu odraslega brezplačno;
• otroci od 6 do 12 let – 50 odstotkov popusta na redno ceno vozovnice;
• Turist vikend - ob sobotah, nedeljah in praznikih uveljavite 30 odstotkov popusta za povratna potovanja;
• s SŽ kartico ugodnosti – MLADI lahko uveljavljate 30 odstotkov popusta;
• skupine več kot 6 potnikov 30 odstotkov popusta;
• upokojenci in starejši od 60 let s SŽ kartico ugodnosti – SENIORJI: 50 odstotkov popusta za potovanja ob sobotah in nedeljah in praznikih ter 30 odstotkov v ostalih dnevih.

Več informacij o voznih redih, cenah in o ponudbah Slovenskih železnic dobite:
v Infocentrih Ljubljana, Celje, Maribor in Koper,
na potniških blagajnah,
na telefonski številki 080 81 11 ali po elektronski pošti Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate..