V karnevalska mesta se pripeljite z vlakom

Benetke

Beneški karneval je brez dvoma eden najbolj prepoznavnih karnevalov.  Z izjemnimi maskami in koreografijo ponuja še dodatni razlog, zakaj Benetke preprosto "morate" obiskati. Letos se bo karnevalsko dogajane začelo 8. februarja in sklenilo 26. februarja. Na karneval se pripeljite z vlakom: ta vas zapelje v središče znamenitega mesta, na železniško postajo Santa Lucia, ki stoji na začetku velikega kanala (Canal Grande). Neposredno pred železniško postajo Venezia Santa Lucia je postaja »vaporettov«, od koder se lahko odpeljete po Velikem kanalu na Markov trg. V kolikor se boste proti železniški postaji vračali peš, sledite oznakam »FERROVIA«, ki vas vodijo do železniške postaje. Od Markovega trga do železniške postaje je le okoli 2 km, vendar upoštevajte, da je pot zaradi gneče, ter ozkih ulic počasnejša. Vozni red vlakov najdete - tukaj.

Več o dogajanju in programu karnevala najdete na - Benetke.

Reka in Opatija

Na prekrasni Opatijski Rivijeri ima karnevalsko vzdušje že dolgo tradicijo, saj izvira že iz leta 1511. Za Opatijo, ki od nekdaj slovi kot jadranska Nica, je vedno veljalo, da v Opatijo prideš (jo obiščeš), da bi te videli!  Za to pa ni bolj primernega časa, kot je čas pustnega karnevala. Takrat je vsakdo, kar si želi (vsaj za en dan...). Sprehod po okoli 12 kilometrov dolgem sprehajališču lahko odpre marsikatero možnost in priložnost. Letos se bo karnevalsko dogajanje začelo že 17. januarja...
Več o dogajanju in programu karnevala si lahko pogledate na spletni strani - Karneval Opatija.

Podobno bo v pustnem času veselo in zanimivo tudi na Reki, kjer že tradicionalno poteka karnevalsko dogajanje - več na - Karneval Reka.

Vozne rede vlakov za potovanje v Opatijo in/ali Reko najdete - tukaj
Za potovanja v Opatijo in/ali Reko je najcenejša vozovnica Reka Spezial 9 evrov (enosmerna), povratna 18!

Beljak

Karneval v Beljaku ima že stoletno tradicijo, čeprav v Sloveniji ni najbolj znan. Mesto v času karnevala zaživi v karnevalskem vzdušju, temu je prilagojena tudi ponudba v gostilnah in restavracijah. V teh dneh si marsikateri trgovec in gostinec nadene masko, tako, da ne bodite presenečeni, če boste v pivnici od »peka« naročili pivo, medtem ko glasbene skupine ogrevajo vzdušje od in do jutranjih ur. Višek prireditve je pustna povorka skozi središče mesta v kateri vsako leto nastopa okoli 150 skupin z več kot 3000 maskami. Posebna žirija ocenjuje in izbira najlepše maske. Več o dogajanju in programu karnevala si lahko pogledate na spletni strani - Beljak.

Ker so vlakovne povezave med Ljubljano in Beljakom zelo pogoste in je potnikom na razpolago več zelo ugodnih cenovnih ponudb, vas vabimo, da se zapeljete v Beljak. Ne bo vam žal! Več o voznem redu najdete - tukaj.

Več informacij o ponudbah Slovenskih železnic dobite tudi:

  • na prodajnih mestih Slovenskih železnic,
  • v Infocentrih Koper, Ljubljana, Celje in Maribor,
  • na brezplačni telefonski številki: 080 8111,
  • po elektronski pošti Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.