Z vlakom na "Informativce" 2020

Na Slovenskih železnicah bomo tudi letos v času informativnih dnevov, 14. in 15. februarja, okrepili številne vlake, ki pripeljejo v izobraževalna središča, kjer so šole, fakultete in druge izobraževalne ustanove.

V petek, 14. februarja, bo zapeljal poseben vlak med Litijo in Ljubljano. Iz Litije bo odpeljal ob 7.30, iz Kresnic ob 7.36, iz Jevnice 7.39, iz Laz ob 7.43, iz Lj-Zaloga ob 7.50, iz Lj-Polja ob 7.54, na glavno železniško postajo v Ljubljani bo prispel ob 7.59.

Več informacij o voznem redu najdete v iskalniku voznega reda - www.slo-zeleznice.si

Nakup vozovnice za vlak opravite pred odhodom na vlak na katerem koli prodajnem mestu Slovenskih železnic na železniških postajah, prek spletne strani www.slo-zeleznice.si ali prek aplikacije Grem z vlakom.

Priporočamo, da si vozovnico priskrbite vsaj dan pred potovanjem in se tako izognete morebitni gneči in čakalni vrsti na prodajnih mestih. Če se boste odločili za nakup vozovnice na dan odhoda na vlak, na vstopni železniški postaji, opravite nakup vsaj 15 minut pred odhodom vlaka. Če vozovnico kupite na vlaku, je treba plačati še dodatek 2,50 evra. Prav tako pri nakupu vozovnic v vlaku ne veljajo popusti. To ne velja le, če na vlak vstopate na postaji, kjer ni organizirane prodaje vozovnic ali pa je postaja ob odhodu vašega vlaka zaprta.

Popusti

S SŽ kartico ugodnosti - MLADI, ki jo lahko za 10 evrov kupite na vseh večjih železniških postajah in velja leto dni, potujete mladi od 12. do 26. leta starosti z vsemi vlaki v notranjem prometu, vse dni v tednu, do 30 odstotkov ceneje.  Nakup vozovnice na podlagi kartice ugodnosti lahko opravite na prodajnih mestih Slovenskih železnic na železniških postajah. 

Kartica ugodnosti omogoča vse dni v letu do 30-odstotni popust za potovanja po Slovenji, do 50-odstotni popust v mednarodnem prometu s Hrvaško, do 30-odstotni popust za povratna potovanja v Beljak, Celovec in Gradec po ponudbi Regio AS, do 25-odstotni Railplus popust za nakup mednarodnih direktnih vozovnic (enosmernih in povratnih) in še vrsto drugih ugodnosti. Cena letne ugodnosti znaša 10 evrov. Nakup lahko opravite na vseh večjih železniških postajah. 

Za potovanje z vlakom vam ponujamo naslednje popuste:
Starejši od 60 let in upokojenci z izkaznico za starejše: do 50 odstotkov popusta za potovanja ob sobotah in nedeljah;
Otroci od 6 do 12 let – 50 odstotkov popusta;
Ponudba Turist Vikend, v soboto in nedeljo – do 30 odstotkov popusta za povratno potovanje;
Skupine potnikov nad 6 oseb – do 30 odstotkov popusta;
Družine z izkaznico za družine – do 40 odstotkov popusta za osebe nad 12 let in brezplačno za otroke do 12 let.

Več informacij dobite:
v Infocentrih Koper, Ljubljana, Celje in Maribor,
na potniških blagajnah,
na številki 080 81 11 ali
po elektronski pošti Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate..

Dobrodošli na varni in sproščeni poti z vlaki, kjer lahko čas potovanja prijetno izkoristite, poklepetate s sopotniki, prebere knjigo in se sprehodite. Naj vam informativna dneva mineta poučno in veselo. Srečno na poti!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vozni red izrednih vlakov v petek, 9. februarja 2018:

Litija - Ljubljana

POSTAJA odhod
Litija 7:50
Kresnice 7:57
Jevnica 8:01
Laze 8:05
Ljubljana Zalog 8:12
Ljubljana Polje 8:15
Ljubljana 8:20

 

Celje - Ljubljana

Celje 7:10
Laško 7:20
Rimske Toplice 7:28
Zidani Most 7:36
Hrastnik 7:45
Trbovlje 7:51
Zagorje 7:56
Sava 8:04
Litija 8:10
Ljubljana 8:41

 

Popusti:

  • 30-odstotni popust lahko uveljavite za povratno potovanje z vsemi vlaki v notranjem prometu ob sobotah, nedeljah in praznikih, ki so dela prosti dnevi v Republiki Sloveniji,
  • S SŽ kartico ugodnosti - MLADI potujete mladi od 12. do 26. leta starosti z vsemi vlaki v notranjem prometu, vse dni v tednu, 30 odstotkov ceneje.

Zaradi povečanega števila potnikov in v izogib gneči na prodajnem mestu pred odhodom vlaka, priporočamo nakup vozovnice v predprodaji. Vozovnico kupite pred odhodom vlaka na prodajnem mestu na železniških postajah.

Če vstopite na vlak na postaji ali postajališču, kjer ni potniške blagajne ali je ta v času vašega vstopa na vlak zaprta, vam sprevodnik ne bo zaračunal dodatka. Če vstopite v vlak na postaji, kjer je potniška blagajna odprta in bi lahko kupili vozovnico, vam bo poleg cene vozovnice zaračunan še dodatek. 

Več informacij o voznih redih in cenah lahko dobite:

  • v iskalniku voznega reda na spletni strani www.slo-zeleznice.si
  • v android aplikaciji Grem z vlakom
  • na prodajnih mestih Slovenskih železnic na železniških postajah,
  • v Info centrih Koper, Ljubljana, Maribor in Celje,
  • na komercialni tel. št. 1999 ali
  • po e-pošti Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate..

Vsi, ki nameravate nadaljevati šolanje (osnovnošolci) oziroma začeti študij (dijaki), ste v teh dneh v pred zelo resno, mnogi menijo, da kar pred življenjsko dilemo. Kaj izbrati za nadaljnjo profesionalno oziroma karierno pot? Informativni dnevi so zadnje »sito«, kjer si lahko pridobite celovito informacijo za nadaljevanje šolanja oziroma študija na različnih izobraževalnih ustanovah. Bodoči dijaki in študentje, želimo vam, da se na "informativcih" uspešno seznanite s podrobnimi informacijami o vseh posebnostih posameznih šol oziroma različnih študijskih programov, o pogojih vpisa in o vseh možnostih nadaljnjega izobraževanja, bivanja v času šolanja oziroma študija in tudi prihodnje zaposlitve, po koncu procesa izobraževanja. Srečno pri izbiri in varno pot z nami!