Z vlakom v decembrski čas čarobnosti

Zapeljite se z vlakom v katerega od praznično okrašenih slovenskih mest?  Ljubljana, Maribor, Murska Sobota, Koper, Nova Gorica, Novo mesto in številna druga mesta počasi dobivajo praznično podobo in le še čakajo na obiskovalce in turiste… samo na vlak je treba vstopiti in se zapeljati v čarobni december.  

Ljubljana je v praznični podobi zaživela 29. novembra, ko so se slavnostno prižgale praznične luči.  Vse do »silvestra« bodo na različnih prireditvenih odrih nastopali številni glasbeniki in drugi umetniki, obiskovalce glavnega mesta bodo razveseljevale tudi številne druge, praznično obarvane prireditve, najmlajše zagotovo Miklavžev sprevod in sprevodi Dedka Mraza. Več o prireditvah najdete naLjubljana.

Tudi Maribor je 29. novembra zaživel v prazničnem vzdušju. Številni koncerti in zabave na prostem, čudovita Miklavžev in božično-novoletni sejem vabijo v drugo največje slovensko mesto, kjer bo pika na i vsekakor silvestrovanje na največjem trgu v Sloveniji.

Koper bo decembra tudi v znamenju številnih prireditev. 29. novembra se tudi v Kopru prižgali praznične luči v sklopu Fantazima Čudolandije.  Miklavžev sejem in Božično-novoletni sejem bosta zagotovo razveselila tiste najmlajše, pa tudi malo starejše...

V Murski Soboti bodo praznični december začeli v petek, 6.decembra, ko se bodo prižgale luči in bo vrata odprla Pravljična dežela in drsališče na drevoredu Martina Luthra.  Od 17. do  30. decembra bo v Murski Soboti zaživel božično-novoletni sejem. Številne prireditve, nastopi in koncerti skupin se bodo v Murski Soboti sklenili zadnji dan  starega leta s silvestrovanjem na prostem.

Tudi v Novi Gorici bo poskrbljeno za novoletno veselje in razvajanje.  Veselo decembrsko dogajanje se bo v Novi Gorici začelo 1. decembra, s prižigom prazničnih luči, odprtjem drsališča ter rajanjem za otroke s skupino Čuki. Nastopi glasbenih skupin za najmlajše, mlade in tudi malce starejše.

Novem mestu so praznični december začeli 5. decembra s prižigom prazničnih lučk in prihodom prvega od treh dobrih decembrskih mož - Sv. Miklavža. Ves prazničen decembra se bodo vrtele praznične prireditve.

Na decembrske praznične prireditve se pripeljite z vlakom, preprosto, ugodno in varno.

Vlaki v decembrskem času bodo okrepljeni (podaljšani) ob prazničnih dneh ter sobotah in ob nedeljah.  Vozne rede  vlakov in cene najdete na spletni strani slo-zeleznice.si.

Popusti za potovanje z vlakom:

• upokojenci in starejši od 60 let s SŽ-kartico za starejše: do 50 odstotkov popusta za potovanja ob sobotah in nedeljah in praznikih;
• mladi od 12. do 26. leta s SŽ-kartico za mlade do30 odstotkov popusta;
• otroci od 6 do 12 let – do 50 odstotkov popusta;
• Turist vikend, ob sobotah in nedeljah – do 30 odstotkov popusta za povratno potovanje;
• skupine več 6 potnikov – do 30 odstotkov popusta;
• družine s SŽ-kartico za družine – do 40 odstotkov popusta za osebe, starejše od 12 let, in brezplačno za otroke do 12. leta.

Več informacij o ponudbi Slovenskih železnic dobite:
v Infocentrih Koper, Ljubljana, Celje in Maribor,
na potniških blagajnah,
na brezplačni telefonski številki 080 81 11,
po elektronski pošti Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate..