Že veste, kam se boste zapeljali na martinovanje?

Ponujamo nekaj prireditvenih krajev, kjer bo, kot že običajno, veselo, zanimivo in seveda živahno na Martinovo soboto, do tja pa se lahko pripeljete z vlakom, brezskrbno in okolju prijazno.

Maribor z najstarejšo trto bo seveda že tradicionalno, 11. novembra, pripravil največjo Martinovo zabavo na največjem trgu Leona Štuklja, kjer se običajno zbere tudi 20.000 tisoč obiskovalcev iz Slovenije in tujine - več na - Maribor.

V najstarejšem slovenskem mestu Ptuj bodo na Mestnem trgu pripravili tradicionalno Martinovanje, podobno tudi v Ormožu, kjer bodo letos pripravili 27.martinovanje.

Tudi v Posavje vabijo številna martinova praznovanja. Zagotovo bo živahno in veselo v Studencu pri Sevnici - Martinovanje.

Na drugem koncu Slovenije, na Krasu bo živahno med 8. in 11. novembrom - vabijo Sežana, Dutovlje, Štanjel in druga kraška mesta -  Kras.

V prestolnici bo v soboto, 9. novembra, zelo živahno. Ljubljanska vinska pot, ki zaznamuje ljudsko tradicijo Martinovanja, ko se mošt spremeni v vino, bo v staro mestno jedro znova vabila ljubitelje mladega vina in tradicionalnih slovenskih jedi.

Na Martinovanja se pripeljite z vlakom, več o voznih redih najdete na - Slo-zeleznice.

Izrabite številne popuste in ugodnosti, ki jih ponujamo:

• Turist vikend 30 - odstotni popust za povratna potovanja ob sobotah, nedeljah in praznikih;
• IZLETka: vozovnica za 15 evrov za neomejena potovanja v obdobju 5 dni: ob sobotah, nedeljah in praznikih;
• s SŽ kartico ugodnosti - DRUŽINE: vozovnica vas bo stala 40 odstotkov ceneje,  otroci do 12. leta pa potujejo v spremstvu odraslega brezplačno;
• otroci od 6 do 12 let - 50 odstotkov popusta na redno ceno vozovnice;
• s SŽ kartico ugodnosti - MLADI lahko uveljavljate - 30 odstotkov popusta;
• skupine več kot 6 potnikov - 30 odstotkov popusta;
• upokojenci in starejši od 60 let s SŽ kartico ugodnosti - SENIORJI: 50 odstotkov popusta za potovanja ob sobotah in nedeljah in praznikih ter 30 odstotkov v ostalih dnevih.

*Ugodnosti in popusti se uveljavljajo na redno ceno vozovnice.

Več informacij o ponudbi Slovenskih železnic dobite:
v Infocentrih Koper, Ljubljana, Celje in Maribor,
na potniških blagajnah,
na brezplačni telefonski številki 080 81 11,
po elektronski pošti Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate..