V Benetke, na že 76. mednarodni filmski festival

Letošnja 76. »Mostra« bo na Lido že tradicionalno pritegnila množico filmofilov in zagotovo tudi zelo široko paleto zvezdnikov filmskega platna: Robert De Niro, Brad Pitt, ­Kristen Stewart, Scarlett Johansson in Catherine Deneuve, so samo nekatera velika imena filmske umetnosti.

V tekmi za zlatega leva je 21 celovečercev, med katerimi so tudi novi filmi režiserjev Romana Polanskega, Stevena Soderbergha, Royja Anderssona in Todda Phillipsa.

76. mednarodni filmski festival v Benetkah bo 28. avgusta odprl film japonskega režiserja in lanskega dobitnika canske zlate palme Hirokazuja Kore-Ede. V drami Resnica (The Truth) nastopijo Catherine Deneuve, Juliette Binoche in Ethan Hawke. Film, ki bo zagotovo prepričal še tako zahtevne filmske sladokusce.

Več o programu letošnjega festivala in vseh posebnostih lahko najdete na - Cinema/2019

V sklopu festivala bodo nagrado za življenjsko delo podelili britanski igralki Julie Andrews. Igralka se je v spomin večine gledalcev zapisala z vlogama v filmskih muzikalih Mary Poppins ter Moje pesmi, moje sanje.

Zapeljite se na filmski festival - Mostra Internazionale d'Arte Cinematografica  z vlakom. Najprej do Trsta in potem naprej do Benetk.

Več informacij o voznih redih, cenah in vseh ponudbah Slovenskih železnic dobite:
v Infocentrih Koper, Ljubljana, Celje in Maribor,
na potniških blagajnah,
po telefonu 080 81 11,
po elektronski pošti Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate..