Vsak dan iz Ljubljane v Trst in naprej

Slovenske železnice - Potniški promet in skupina Arriva ponujamo nove povezave med Slovenijo in Italijo.

Z ljubljanske avtobusne postaje vsak dan z avtobusom do tržaške železniške postaje in naprej s hitrimi vlaki Le Frecce. Do Rima že v sedmih, do Milana pa v dobrih šestih urah. S ponudbo Arriva Express so hitreje dostopna tudi druga mesta, denimo Benetke, Padova, Bologna, Firence, Torino. Ugodna pa je tudi povezava do Pariza.  Iz Ljubljane se odpeljete ob 15.25 do Benetk, od koder naprej z nočnim vlakom Thello, s katerim prispete v Pariz naslednje jutro, ob 9.55,  vlak ima tudi ležalnike. Iz Pariza se vračate ob 19.14, ter prispete v Ljubljano sredi naslednjega dne, ob 14.35.

Avtobus proti Trstu, kamor boste prispeli v uri in 35 minut,  odpelje dvakrat na dan z Avtobusne postaje Ljubljana - peron 28:

odhod    
Ljubljana  07.40 15.25
Trst  09.15 17.05
odhod    
Trst 12.55 22.00
Ljubljana 14.35 23.35

 

Avtobusne povezave, ki jih SŽ-PP ponujamo v sodelovanju s skupino Arriva v Sloveniji, so vključene v sistem mednarodnega železniškega voznega reda. Na avtobusih tako veljajo železniške vozovnice z všteto obvezno rezervacijo sedeža.

Vozovnice do Trsta stanejo 9 evrov, otroci od 6. do 12. leta starosti potujejo po polovični ceni, mlajši od 6 let pa brezplačno.

Vozovnice do Trsta in drugih italijanskih mest lahko kupite v Infocentrih na železniški postaji v Ljubljani, Celju, Kopru in Mariboru ter na drugih mednarodnih železniških blagajnah.

Več informacij o ponudbi Slovenskih železnic dobite še:
v Infocentrih Koper, Ljubljana, Celje in Maribor,
na potniških blagajnah,
po tel. št 1999, pri čemer je cena klica iz omrežja Softnet 0,91 evra z vštetim DDV; ceno klicev iz drugih omrežij določajo drugi operaterji,
po elektronski pošti Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate..