1. Slovenija
  2. Vozovnice
  3. Abonentske vozovnice

Abonentske vozovnice

Z abonentsko vozovnico do neomejenega števila potovanj po celotnem območju Slovenskih železnic ali na določeni relaciji v obdobju veljavnosti vozovnice, v razredu in vrsti vlaka, ki je naveden na vozovnici.

Komu so namenjene?

Splošne abonentske vozovnice so namenjene vsem potnikom ne glede na status ali starost in tistim, ki v izbranem obdobju veliko potujejo na izbrani relaciji. Splošne mesečne vozovnice se lahko izdajajo za povratna ali enosmerna potovanja, tedenske, polletne in letne vozovnice, pa le za povratna potovanja.

Pavšalne vozovnice so namenjene tistim potnikom, ki želijo neomejeno potovati po vsej Sloveniji, na vseh progah Slovenskih železnic in z vsemi vrstami vlakov v 1. ali 2. razredu. Lahko so prenosljive ali neprenosljive, mesečne, polletne ali letne.

Vse abonetske vozovnice se izdajajo na brezkontaktni čip kartici, ki vsebuje podatke o imetniku in sami veljavnosti vozovnice.

Uporaba in veljavnost vozovnic

Tedenska vozovnica velja od ponedeljka do vključno nedelje. Nakup lahko opravite že tri dni pred začetkom veljavnosti, v petek, da se izognete gneči na prodajnem mestu ob ponedeljkih zjutraj.

Mesečna vozovnica velja za tisti mesec, za katerega je izdelana in še prvi dan naslednjega meseca.

Letne in polletne vozovnice veljajo za obdobje dvanajstih oziroma šestih mesecev od dneva nakupa. Izdajajo se samo za povratna potovanja.

Cena letne vozovnice je enaka ceni 10 mesečnih vozovnic, cena polletne vozovnice pa je polovica cene letne vozovnice.

Od 31. avgusta naprej bodo po primorski progi ponovno vozili potniški vlaki!
Več ...

E-novice

Bodite obveščeni, prijavite se na e-novice Slovenskih železnic.


Načrtovanje poti

Načrtujte svojo pot s pomočjo Google Transit

Informacije in kontakti

Telefon: 01 29 13 332

Delovni čas: od 6. do 22. ure

E-pošta: potnik.info@slo-zeleznice.si


Mnenja uporabnikov

E-pošta: pritozbe.pohvale@slo-zeleznice.si

Brezplačni telefon: 080 19 10