1. Slovenija
  2. Vozovnice
  3. Abonentske vozovnice

Abonentske vozovnice

Z abonentsko vozovnico do neomejenega števila potovanj po celotnem območju Slovenskih železnic ali na določeni relaciji v obdobju veljavnosti vozovnice, v razredu in vrsti vlaka, ki je naveden na vozovnici .

Komu so namenjene?

Splošne abonentske vozovnice so namenjene vsem potnikom ne glede na status ali starost in tistim, ki v izbranem obdobju veliko potujejo na izbrani relaciji.

Pavšalne vozovnice so namenjene tistim potnikom, ki želijo neomejeno potovati po vsej Sloveniji, na vseh progah Slovenskih železnic in z vsemi vrstami vlakov v 1. ali 2. razredu.

Uporaba in veljavnost vozovnic

Mesečne vozovnice se lahko izdajajo za povratna ali enosmerna potovanja, tedenske, polletne in letne vozovnice pa le za povratna potovanja.

Splošne mesečne vozovnice veljajo mesec dni, od prvega do zadnjega dne v mesecu in še prvi delovni dan naslednjega meseca, na izbrani relaciji. Sobota se ne šteje kot delovni dan. Splošna mesečna vozovnica se izda na osnovi brezkontaktne čip kartice, ki stane 10,00 EUR.

Mestna mesečna vozovnica velja za mesec dni, od prvega do zadnjega dne v mesecu in še prvi delovni dan naslednjega meseca za potovanje med postajami oziroma postajališči v ljubljanskem železniškem vozlišču. Mestna mesečna vozovnica se izda na osnovi brezkontaktne čip kartice, ki stane 10,00 EUR. Kupite jo lahko na vseh potniških blagajnah ali pri sprevodniku na vlaku.


Splošne polletne vozovnice veljajo pol leta od nakupa, za 2. razred potniških ali mednarodnih vlakov ter vlakov InterCity na določeni relaciji. Cena polletne vozovnice je enaka ceni 5 mesečnih vozovnic (en mesec vam podarimo) na izbrani relaciji.

Splošne letne vozovnice veljajo eno leto od nakupa, za 2. razred potniških ali mednarodnih vlakov ter vlakov InterCity na določeni relaciji. Cena letne vozovnice je enaka ceni 10 mesečnih vozovnic (2 meseca podarimo) na izbrani relaciji.

Pavšalne vozovnice veljajo za obdobje od enega do največ dvanajstih mesecev. Vozovnica po pavšalni ceni se lahko izda na ime (neprenosna vozovnica) ali na prinosnika (prenosna vozovnica). Pri pavšalnih vozovnicah se priznajo posebni popusti glede na število mesecev veljavnosti vozovnice.

Cenik abonentskih vozovnic

Na povezavi cenik, si lahko ogledate cene splošnih abonentskih vozovnic.

E-novice

Bodite obveščeni, prijavite se na e-novice Slovenskih železnic.


Načrtovanje poti

Načrtujte svojo pot s pomočjo Google Transit

Informacije in kontakti

Telefon: 01 29 13 332

Delovni čas: od 6. do 22. ure

E-pošta: potnik.info@slo-zeleznice.si


Mnenja uporabnikov

E-pošta: pritozbe.pohvale@slo-zeleznice.si

Brezplačni telefon: 080 19 10