Z Vodno deklico na Medvoški kulturni festival

Med 16. in 20. majem se bo v Medvodah, mestu ob sotočju rek Sore in Save, odvijal  Medvoški kulturni festival. Postregel bo s kulturnimi in izobraževalnimi vsebinami za vse okuse. 

Pestra paleta dogajanja

Festival se v letu 2018 navezuje na tri obletnice, ki jih bodo v Medvodah obeležili skozi pestro petdnevno dogajanje: 900-letnico prve omembe naselij pod Šmarno goro, 100-letnico Finžgarjevega službovanja v Sori in 240 let od prvega vzpona na Triglav, katerega vrh je za en goldinar kupil prav občinski zavetnik Jakob Aljaž. 

Svečani zaključek festivala bo vrhunec dogajanja na poti povezovanja urbane in ruralne kulture, ki bo še posebej zanimiv zaradi krstne izvedbe skladbe Druga reka, posvečene vsem občankam in občanom Medvod ter ljubiteljem kulture. Slavnostni govornik bo župan občine Medvode, g. Nejc Smole, na prireditvi pa se bodo zahvalili tudi vsem ustvarjalcem, ki svoj čas namenjajo razvoju kulture in ohranjanju kulturne dediščine.

Z Vodno deklico na Medvoški kulturni festival 

Vodna deklica bo obiskovalce pospremila iz Ljubljane do Medvod v nedeljo, 20. maja, z vlakom LP 2412 (odhod iz Ljubljane ob 14.45, prihod v Medvode ob 15.00), jih usmerila k izposojevalnici koles na železniški postaji Medvode, od koder si lahko privoščijo kolesarski izlet do Zbiljskega jezera, ter jih povabila, da se ji pridružijo na ustvarjalnih delavnicah v centru Medvod. Ob 17.00 bo tudi sama prisluhnila koncertu ob svečanem zaključku festivala, kjer bo krstno odigrana skladba Druga reka.

Na vlaku se bomo okrepčali z MedVODO, ki jo podarja Vodna deklica. Potnikom je na voljo tudi ugoden najem koles in čolna za veslanje, potrebne pa so rezervacije na e-poštni naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.. Za brezplačne ustvarjalne delavnice prijave niso potrebne, prost vstop pa je tudi na koncert Zvok Druge reke. V primeru dežja bo dogajanje prestavljeno v malo športno dvorano Medvode.

Po zaključku festivala se lahko proti Ljubljani odpeljete z vlakoma z odhodom ob 19.03 oziroma 20.23 iz Medvod. 

Več informacij: 

  • http://www.zavodsotocje.si/?t=00200257
  • https://www.facebook.com/events/754980264890486/

 

Prihranite pri nakupu vozovnic

Na festival se pripeljite z vlakom in izrabite popuste.

• upokojenci in starejši od 60 let s SŽ-kartico za starejše: 50 odstotkov popusta za potovanja ob sobotah in nedeljah in praznikih;

• mladi od 12. do 26. leta s SŽ-kartico za mlade 30 odstotkov popusta;

• otroci od 6 do 12 let – 50 odstotkov popusta;

• Turist vikend, ob sobotah in nedeljah – 30 odstotkov popusta za povratno potovanje;

• skupine več 6 potnikov – 30 odstotkov popusta;

• družine s SŽ-kartico za družine – 40 odstotkov popusta za osebe, starejše od 12 let, in brezplačno za otroke do 12. leta.

Vozni red

Vozni red vlakov do Medvod poiščite v iskalniku voznega reda na www.slo-zeleznice.si.