V Bohinj na že 60. Kravji bal

Vzemite si čas in se z vlakom zapeljite na največjo bohinjsko prireditev - Kravji bal.  Sobota, 23. septembra, bo v znamenju sira in vina, nedelja, 24. septembra, pa bodo  v dolino že tradicionalno  prinesli  "basengo."  Ne zamudite!

60. tradicionalni Kravji bal je idealna priložnost za kratke, ampak zanimive in aktivne jesenske počitnice, primerne za vso družino - Bohinj.

V soboto se bodo na Prazniku sira in vina predstavili številni vinarji in sirarji, poleg tega pa bo pripravljena pestra gostinska ponudba značilnih  jedi, ki vsebujejo sir.

V nedeljo pa se bo zavrtel že 60. Kravji bal, s  planšarji in majerji, ki bodo z višje ležečih planin privedli okrašene trope živine, na ramenih pa  prinesli "basengo" –  vse kar potrebujejo za izdelavo sira in druge stvari, ki so potrebne za življenje na planini.
V prireditvenih dneh bo poskrbljeno tudi za dobro glasbo s folkloro in godbo na pihala, seveda pa ne bo manjkalo tudi domače hrane in pijače.

Na prireditev se pripeljite z vlakom! Iz različnih koncev Slovenije se do  Bohinjske Bistrice pripeljite z vlakom, od tam bo organiziran avtobusni prevoz na prizorišče dogajanja.

Vozni red vlakov najdete na - Slo-zeleznice.

Več informacij o prireditvi:
Turistično društvo Bohinj,
 Ribčev Laz 48
 4265 Bohinjsko jezero
Telefon: 04 574 60 10
 Faks: 04 572 33 30
 E-pošta: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.