Z vlakom na bele strmine, prepustite se potovalnemu lenarjenju

Naužijte se smuke in kopanja v Bad Gasteinu…

Bad Gastein z dolino in ponudbo sodi v vrh avstrijskega  turizma. Smučarske proge različnih zahtevnosti,  razvajanje  v termah in pestro nočno življenje so zagotovilo za prijetne počitnice. Vsi Euro City in drugi mednarodni vlaki ustavljajo na železniških postajah Bad Gastein in Bad Hofgastein, ki ležita ob železniški progi Ljubljana - Salzburg.  Iz Ljubljane se lahko zapeljete že za 27 evrov,  vlak odpelje ob 7.27 in ste v Bad Gasteinu ob 10 uri. Neposredno ob železniški postaji Bad Gastein je spodnja postaja gondole, ki zapelje smučarja  na 2250 metrov visoki Stubnerkugel. Več na - gastein.

Z vlakom v središče Obertauerna

Obertauren je prijetno smučarsko turistično središče v Avstriji.  Znan je tudi po tem, da je skupina The Beatles, del legendarne filmske parodije Help, posnela prav v Obertauernu. Do mesta se pripelete  z vlakom iz Ljubljane preko Bischofshofna, kjer prestopite na vlak proti  Gradcu (Graz). Če potujete iz Maribora do Gradca, lahko prestopite na vlake na relaciji  Leoben - Bischofshofen - Salzburg. Z železniške postaje Radstadt vas avtobus v 25 minutah zapelje v središče Obertauerna. Več najdete na - obertauern.

V Kitzbuhel, eno najprestižnejših smučarskih središč z vlakom

Avstrijsko središče smučarskega prestiža s številnimi smučišči in drugimi športnimi tereni lahko obiščete tudi z vlakom. Iz Ljubljane se zapeljite do Beljaka ali Schwarzach - St. Veita in nadaljujte pot do Kitzbuhla, že za 27 evrov. Vsi vlaki Euro City in Inter City  »stojijo«  tudi v bližini drugih znanih smučarskih središč: St. Johann in Kirchberg na tiroskem... V bližini železniške postaje Kitzbuhel je gondola, ki se povzpne na 2000 metrov visok Kitzbuheler Horn, kjer je tudi legendarna  proga za smuk. Poglejte si na - kitzbuehel.

Na smuko v Schladming

Schladming leži ob glavni železniški progi Gradec - Leoben - Bischofshofen - Salzburg. Schladming vsako leto gosti smučarsko karavano svetovnega pokala, znameniti »nočni slalom« in druge smučarske prireditve. Iz Maribora do Schladminga prispete v 4 urah,  v Gradcu prestopite na vlak proti Salzburgu. Iz Ljubljane do smučišča je najhitrejša, slabih 5 ur dolga pot prek Jesenic,  s prestopanjem v Bischofshofnu. Vozovnica dobite že za  27 evrov.  Na železniški postaji v Schladmingu vas avtobus v manj kot 10 minutah zapelje do spodnje postaje žičnice Hochwurzen (na 1850 m) ali do spodnje postaje smučišča Planai (1894 m). Več na - schladming.

Vabita St. Anton am Arlberg in Langen am Arlberg

Železniški postaji St. Anton am Arlberg in Landen am Arlberg ležita ob glavni železniški progi Salzburg - Innsbruck - Zürich in sta izhodišče za smučarska središča v okolici,  Stuben, Zürs, Lech, St. Christoph, Strengen, Flirsch, Pettneu in Schnann. Železniška postaja v St. Antonu je v neposredni bližini spodnje postaje žičnice, tako da z vlaka prestopite na gondolo in se povzpnete na smučarske terene nad 2000 metri. Vozovnico lahko kupite že za 27 evrov.  Do St. Antona ali Langena vsak dan iz Ljubljane pelje  vlak - prestopite v Beljaku ali Salzburgu oziroma Bischofshofnu - ali direktni nočni vlak. Iz St. Antona in Langena so zelo dobre avtobusne povezave do smučarskih središč v okolici. Več na - http://www.stantonamarlberg.com/de.

Avantura – zvečer na spalnik, zjutraj na smuko v Švico

Slalomska proga v mondenem Wengnu je slovenski smučarski legendi Bojanu Križaju prinesla enega izmed večjih uspehov v karieri. Petnajst ur dolga vožnja z vlakom do Wengna je ena najbolj spektakularnih na svetu! Čudoviti razgledi na okolico, na Zürich, Bern in Interlaken ter prehod skozi živo skalo do najvišjega evropskega postajališča Jungfraujoch (3471 m) vas zapeljejo v svet smučarskega gorskega paradiža. Več - wengen.

Garmisch - Partenkirchen - nemško smučišče za vse generacije

Najvišje ležeče nemško smučišče Garmisch - Partenkirchen (2000-2830 m) je mondeno smučarsko središče, namenjeno družinam, rekreativnim in profesionalnim smučarjem in smučarskim skakalcem. Osem ur dolga pot z nočnim vlakom iz Slovenije poteka prek Münchna, kjer prestopite in nadaljujete pot do Garmischa. Cena vozovnice že od 72 evrov. Več o Garmischu najdete na - garmisch.

Vozni red vlakov najdete - na povezavi.

Več informacij o voznih redih in cenah dobite še:
na prodajnih mestih večjih železniških postaj,
po e-pošti Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.,
ali na plačljivi tel. številki: 1999.