Učna ura na Slovenskem primorju

Obiščite številne zanimivosti Slovenske obale. Slovenska obala ni dolga, je pa zelo pisana in raznolika. Zanimiv in hkrati poučen je tudi obisk koprskega pristanišča.

Program

  • Z vlakom do Kopra in nazaj,
  • nato do Luke, kjer boste doživeli pravo »učno uro« in podrobno spoznali delovanje tega pomembnega slovenskega pristanišča, enega najsodobnejših v Evropi,
  • pod strokovnim vodstvom luških uslužbencev si boste ogledali pomole, prekladalno mehanizacijo, skladiščne zmogljivosti,… skratka – ves utečeni stroj dobro organiziranega pristanišča.

Trajanje programa

Ogled bo trajal približno 45 minut (delno z avtobusom). Nato se boste lahko odpeljali z avtobusom do Pirana ali Portoroža na ogled tamkajšnjih zanimivosti in na prijeten sprehod ob morju. Do koprske železniške postaje se boste vrnili z avtobusom.

Dodatna ponudba –panoramska vožnja z ladjo, piknik …

Obisk na obali si lahko popestrite z vožnjo na eni od motornih ladij Subaquatic. Slednja je edino plovilo na slovenski obali in na Jadranu, s katerega si lahko ogledate podvodni svet in obenem uživate v čudoviti panoramski vožnji.

Panoramska vožnja se začne v bernardinskem pristanu, nadaljuje po portoroškem zalivu mimo Pirana, Fiese, Pacuga do Strunjana in nazaj. Z ladje se lepo vidijo stara skladišča, polotok Savudrija, Piran z obzidjem, rt Madone s svetilnikom, stolna cerkev Sv. Jurija, strunjanski zaliv z nasadi školjk in najstarejšimi solinami na jadranski obali. Vožnja traja 1 uro in 30 minut.

Če pa želite kaj več, vam lahko na ladji pripravijo piknik, ogled znamenitosti v obalnih mestih z izkušenimi vodniki, kopanje v Aquaparku v Žusterni, ogled akvarija v Piranu,… Možnosti je nešteto, zato prepuščamo izbiro vsebine izleta kar vaši domišljiji.

Cenik

Cena je odvisna od razdalje od začetne železniške postaje do Kopra.

  

V ceno so všteti:

prevoz z rednim vlakom od začetne železniške postaje do Kopra in nazaj,

 

avtobusni prevoz.

Doplačila:

kosilo,
vožnja z ladjo,
vstopnine ogledov po dogovoru.

Število oseb:

Najmanj 40.

Ciljne skupine:

Skupine iz vrtcev, osnovnih ali srednjih šol, društva upokojencev.

Termini:

Vse leto ob torkih, sredah in četrtkih.

Veljavnost na vlakih:

Velja za potovanje v 2. razredu vseh vlakov, razen vlakov Inter City Slovenija (ICS).

Prijava in plačilo:

Prijavite se vsaj 5 dni pred potovanjem, skupine nad 50 oseb pa najmanj 8 dni pred potovanjem.
Prijava in plačilo izleta pri potniški blagajni na začetni železniški postaji ali pri naših prodajnih predstavnikih v Ljubljani, Mariboru in Celju.