Z muzejskim vlakom po Deželi celjski

Muzejski vlak bo sopihal še cel junij

Muzejski vlak, ki povezuje Celje in Podčetrtek, bo vozil vsako soboto dvakrat na dan do konca junija. Običajno po progi sopiha muzejska parna lokomotiva iz leta 1920, a zaradi tehničnih težav jo bo do konca muzejske sezone primorana zamenjati mlajša dizelska sestra. Še vedno pa boste svojo pot doživeli v muzejskih vagonih. Potovanje bo še dostopnejše, saj zaradi spremembe nižamo cene potovanj.

Dežela Celjska vabi

Na območju 21 občin Savinjske regije (Braslovče, Celje, Dobje, Dobrna, Kozje, Laško, Podčetrtek, Prebold, Polzela, Rogaška Slatina, Rogatec, Slovenske Konjice, Šentjur, Šmarje pri Jelšah, Štore, Tabor, Vitanje, Vojnik, Vransko, Zreče in Žalec) se turistična ponudba združuje pod nazivom Dežela Celjska.

Dežela Celjska je idealna turistična destinacija za vse, ki iščejo dobro počutje. Našli ga bodo bodisi ob raziskovanju gradov, muzejev, okusov podeželja s ponudbo domačih lokalnih specialitet na številnih turističnih kmetijah, ob vdihu svežega gorskega zraka po peš ali kolesarski poti, ob igranju golfa ali ob odkrivanju mestnih in vaških trgov.

Odpravite se na kopanje v poletno vodno zabavišče Aqualuna ali se sprehodite do Term Olimia. Obiščite najlepšo vasico Olimje, kjer vas številni ponudniki s pestro ponudbo kulinarike ne bodo pustili lačnih. Raziščite Celje, mesto grofov in knezov. Podajte se na Stari grad Celje, obiščite muzeje in galerije, raziščite staro mestno jedro, si privoščite kavo na mestni plaži, povzpnite se na Celjsko kočo in se zabavajte v pustolovskem parku.

Celje je imelo progo pred Ljubljano

Prav posebno mesto med številnimi  kulturo -umetniškimi in zgodovinskimi znamenitostmi savinjske regije ima muzejski vlak, ki ponuja svojevrsten pogled na raziskovanje turistične destinacije Dežele Celjske.

Ste vedeli, da je Celje imelo zgrajeno železniško progo pred Ljubljano? 2. junija 1846 je v Celje pripeljal prvi vlak. Prvi del proge od Celja do Grobelnega je tudi prva zgrajena železniška proga v Sloveniji. 

Relacija vožnje Celje-Podčetrtek

Vmesne postaje: Šentjur, Grobelno, Šmarje pri Jelšah

Vozni red muzejskega vlaka

Postaja vlak vlak

Opomba: Povsod so navedene ure odhoda vlaka iz postaje, razen na postajah z oznako (p), kar pomeni prihod vlaka. Muzejski vlak vozi v soboto, 5. in 12. maja 2018.

Celje 9.35  16.45
Šentjur 9.48  16.58
Grobelno 9.54  17.04
Šmarje pri Jelšah 10.03  17.13
Podčetrtek Toplice 10.18  17.28
Podčetrtek hotel 10.22  17.32
Podčetrtek 10.25(p)  17.34(p)

 

Postaja vlak vlak
Opomba: Povsod so navedene ure odhoda vlaka iz postaje, razen na postajah z oznako (p), kar pomeni prihod vlaka.Povsod so navedene ure odhoda vlaka iz postaje, razen na postajah z oznako (p), kar pomeni prihod vlaka. Muzejski vlak vozi v soboto, 5. in 12. maja 2018.
Podčetrtek 11.05  18.45
Podčetrtek hotel 11.09  18.49
Podčetrtek Toplice 11.13  18.53
Šmarje pri jelšah 11.28  19.08
Grobelno 11.39  19.19
Šentjur 11.45  19.25
Celje 11.57(p)  19.37(p)

Cene vozovnic

Muzejski vlak po Deželi Celjski boste odslej doživeli še ceneje! Cene vozovnic so po novem izenačene s cenami rednih vlako. Hkrati lahko uveljavljate tudi številne popuste, ki so na voljo za potovanja z rednimi vlaki.

Veljavni popusti

  • Turist vikend za povratna potovanja - 30-odstotni popust,
  • družine 40 odstotkov popusta odrasli, otroci do 12 let brezplačno (na podlagi družinske izkaznice),
  • upokojenci in osebe starejše od 60 let s SŽ - kartico ugodnosti Senior do 50 odstotni popust,
  • skupine nad 6 oseb - 30-odstotni popust,
  • otroci od 6 do 12 let - 50-odstotni popust,
  • otroci do 6 let v spremstvu odraslih brezplačno.

Z vozovnico do ugodnosti

Z vozovnico za muzejski vlak lahko potniki izrabite ugodnost od 30 do 50-odstotnega popusta za vstopnice za kopanje v termah Olimia.

Več informacij o voznih redih, cenah in ponudbi Slovenskih železnic dobite:

  • v Infocentrih Koper, Ljubljana, Celje in Maribor,
  • na potniških blagajnah,
  • po tel. št 1999, pri čemer je cena klica iz omrežja Softnet 0,91 evra z vštetim DDV; ceno klicev iz drugih omrežij določajo drugi operaterji,
  • po elektronski pošti Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate..