Že veste, kam se boste zapeljali na martinovanje?

Ponujamo nekaj prireditvenih krajev, kjer bo, kot že običajno, veselo, zanimivo in seveda atraktivno na Martinovo soboto, do tja pa se lahko pripeljete brezskrbno z vlakom:

Maribor, z najstarejšo trto, bo seveda že tradicionalno na Martinovo soboto, 11. novembra, pripravil največjo zabavo na Trgu Leona Štuklja, kjer se bodo obiskovalci zabavali ob krstu mošta in domači kulinariki, za glasbo pa bodo skrbeli Gadi, Čuki in drugi glasbeni izvajalci - več na - Maribor.

V najstarejšem slovenskem mestu Ptuj bodo na Mestnem trgu pripravili tradicionalno martinovanje - Martinovanje, podobno tudi v Ormožu, kjer bodo letos pripravili 25.martinovanje.

Tudi v Posavje vabijo številna martinova praznovanja, v Krškem bo na na Martinovo soboto, 11. novembra, tudi Martinov sejem.

V Sežani bo že 10. novembra organizirano martinovanje z Modrijani, ob 70 letnici kleti Vinakras Sežana, dan pozneje pa številne prireditve v sklopu Martinovanje na Krasu.

Lahko pa se na Martinovo soboto zapeljete z Martinovim muzejskim-vlakom-v-Štanjel.

Tradicionalno bo martinovanje tudi v Kopru. Zabava, pester program in veselo vzdušje se bo "vrtelo" med 30. oktobrom in 11. novembrom, ko bodo v šotoru pri vinski kleti Vinakoper nastopili številni glasbeni izvajalci.

Na Martinovanja se pripeljite z vlakom, več o voznih redih najdete na  - Slo-zeleznice.

Izrabite številne popuste, ki so na voljo za prevoze z vlakom:
turist vikend za povratna potovanja - 30-odstotni popust,
družine 40 odstotkov popusta odrasli, otroci do 12 let brezplačno (na podlagi družinske izkaznice) in
najavljene skupine nad 6 oseb - 30-odstotni popust.

Več informacij o ponudbi Slovenskih železnic dobite:
v Infocentrih Koper, Ljubljana, Celje in Maribor,
na potniških blagajnah,
po tel. št 1999, pri čemer je cena klica iz omrežja Softnet 0,91 evra z vštetim DDV; ceno klicev iz drugih omrežij določajo drugi operaterji,
po elektronski pošti Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate..