V Bohinj na 11. mednarodni festival alpskega cvetja

Rastlinsko bogastvo širšega območja Bohinja že dolgo vzbuja zanimanje botaničnih strokovnjakov in seveda občudovanje  številnih ljubiteljev narave in njenih lepot. Le največji ljubitelji alpskega cvetja se zavedajo, da je Slovenija pravzaprav dežela divjih orhidej. Pri nas raste okoli 80 različnih vrst orhidej, med njimi se s 40 različnimi vrstami lahko pohvalijo v Bohinju.

V festivalskih dneh, med 26. majem in 11.junijem 2017, se bo v Bohinju zvrstila cela kopica kulturnih prireditev, povezanih s cvetličnimi temami - od fotografskih in likovnih razstav do glasbenih večerov. Saj veste - cvetje je od nekdaj navdihovalo umetnike!

Več o festivalu na - tukaj
Pod vodstvom domačih vodnikov in botaničnih strokovnjakov lahko spoznate cvetlično bogastvo Bohinja, njegove okolice in tudi nekaterih drugih botanično zanimivih območij Slovenije.

Z vlakom do Bohinjske Bistrice -  vozni red vlakov www.slo-zeleznice.si.

Na festival se pripeljite z vlakom in izrabite popuste:

• upokojenci in starejši od 60 let s SŽ-kartico za starejše: 50 odstotkov popusta za potovanja ob sobotah in nedeljah in praznikih;

• mladi od 12. do 26. leta s SŽ-kartico za mlade 30 odstotkov popusta;

• otroci od 6 do 12 let – 50 odstotkov popusta;

• Turist vikend, ob sobotah in nedeljah – 30 odstotkov popusta za povratno potovanje;

• skupine več 6 potnikov – 30 odstotkov popusta;

• družine s SŽ-kartico za družine – 40 odstotkov popusta za osebe, starejše od 12 let, in brezplačno za otroke do 12. leta.

Podrobnejše informacije lahko dobite:
 v Infocentrih v Kopru, Ljubljani, Celju in Mariboru,
 na železniških postajah,
 po tel. št 1999, pri čemer je cena klica iz omrežja Softnet 0,91 evra z vštetim DDV; ceno klicev iz drugih omrežij določajo drugi operaterji.