Na kurentovanje na Ptuj

Med 17. in 28. februarjem bo v najstarejšem slovenskem mestu čas plesa, koncertov in praznovanj na številnih prizoriščih. Na Ptuj se pripeljite z vlakom! 

Več informacij o voznih redih najdete - tukaj

Kurentovanje je že tradicionalni dogodek na Ptuju, zakoreninjen v poganski mistiki z etnografskimi liki in aktualno satiričen s karnevalskimi maskami. Tudi letos organizatorji pričakujejo več kot 100.000 obiskovalcev iz Slovenije in tujine.

Po starodavnem prepričanju je kurent demon, ki odganja zimo in prinaša pomlad. In letošnja zima je pokazala zobe, mraz in sneg... V karnevalskih dneh se bodo na Ptuju zvrstili številni dogodki, povorke, etnografske in karnevalske, ponoči in podnevi, pa pustni korzo in predstavitve etnografskih likov, koncerti, plesi v maskah in še marsikaj drugega, se bo "zavrtelo" v najbolj norih dneh leta. V pustnih dneh se bodo na Ptuju zvrstili tudi številni koncerti, Petar Grašo, Severina, Čuki, Nina Pušlar in Jan Plestenjak pa so samo nekateri glasbeni gostje, ki bodo še dodatno dvignili temperaturo v karnevalskih dneh...

Več najdete v programu že 57. Kurentovanja na Ptuju.

Za potovanje z vlakom vam ponujamo naslednje popuste:

Starejši od 60 let in upokojenci z izkaznico za starejše: 50 odstotkov popusta za potovanja ob sobotah in nedeljah;
Mladi od 12 do 26 let s SŽ izkaznico za mlade 30 odstotkov popusta;
Otroci od 6 do 12 let – 50 odstotkov popusta;
Ponudba Turist Vikend, v soboto in nedeljo – 30 odstotkov popusta za povratno potovanje;
Skupine potnikov nad 6 oseb – 30 odstotkov popusta;
Družine z izkaznico za družine – 40 odstotkov popusta za osebe nad 12 let in brezplačno za otroke do 12 let.

Več informacij:
v Infocentrih Koper, Ljubljana, Celje in Maribor,
na potniških blagajnah,
v klicnem centru Slovenskih železnic: tel. št: 1999, priporočena cena klica je 0,75 evra (odvisna je od vsakega posameznega operaterja) ali
po elektronski pošti Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate..