Obiščite 65. Ljubljana festival

Festival Ljubljana vabi na številne prireditve, ki so na že tradicionalno visoki umetniški ravni. Tudi letos bo festival ponudil izjemne predstave in koncerte, in sicer od 27. junija do 31. avgusta.

Letošnji Festival Ljubljana bo 27. junija otvoril svojo 65. izvedbo s predstavo Carmina Burano Carla Orffa, ki jo bo izvedla najslavnejša uprizoritvena skupina na svetu, katalonska La Fura Dels Baus. Skupina, ki za svoje nepozabne dogodke uporablja kombinacijo glasbe, svetlobnih efektov, videa, filma, akrobatike in plesa in izjemne scenografije, bo scensko kantato Carmino Burano spomladi izvedla v Barceloni in Madridu.


Na Ljubljana Festivalu bo ponovno nastopila slovita mezzosopranistka Elina Garanča, ki redno nastopa po največjih opernih in koncertnih odrih sveta. V glasbeni družini rojena umetnica je zaslovela leta 2003 z izjemnim nastopom na Salzburškem festivalu. Na festivalu bo nastopil tudi Orkester Sanktpeterburške filharmonije z dirigentom Yurijem Temirkanovim, pianistka Martha Argerich in številni drugi umetniki.

65. Ljubljana Festival bo zaprl svoja vrata 31. avgusta, s koncertom slovitega Orkestra Mariinskega gledališča iz Sankt Peterburga.

Več o programu 65. LF najdete nawww.ljubljanafestival.si.

Obiskovalci prireditev se lahko v Ljubljano pripeljete tudi z vlakom. Vstopnice za vse prireditve Festivala Ljubljana in za vse druge koncerte v Križankah, ki so sicer osrednje prizorišče ljubljanskega poletnega festivala, lahko kupite tudi na prodajnih mestih Slovenskih železnic – v Info centrih v Kopru, Ljubljani, Celju in Mariboru. Ob tem boste prejeli še darilni bon za 50-odstotni popust za nakup železniške vozovnice za dve osebi, za katero koli potovanje po Sloveniji.

Več informacij o voznih redih, cenah in ponudbi Slovenskih železnic dobite:
v Infocentrih Koper, Ljubljana, Celje in Maribor,
na potniških blagajnah,
po tel. št 1999, pri čemer je cena klica iz omrežja Softnet 0,91 evra z vštetim DDV; ceno klicev iz drugih omrežij določajo drugi operaterji,
po elektronski pošti Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate..